Elkészítése
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg fényes, stabil habot nem kapunk. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót vagy mandulát (dejóval is tökéletesen működik). A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha tapintásra rugalmas. A tésztát sütés után hagyjuk kihűlni.
Közben a mirelit meggyet lábasba tesszük, hozzáadunk egy kevés vizet és 3 evőkanál cukrot, majd kissé felfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük a levét, és félretesszük hűlni.
A tojássárgájákat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, majd felöntjük 2 dl tejjel és a meggylével. Ha a meggylé nem éri el a 2 dl-t, tejjel kipótoljuk, hogy összesen 4 dl folyadék legyen. A keveréket habverővel folyamatosan kevergetve, kis lángon sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Végül belekeverjük a meggyet, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt krémet a tésztára terítjük. A tetejét hézagosan kirakjuk piskótával, a közökbe és a tetejére felvert tejszínt kanalazunk.
A kakaóból, cukorból és tejből kis lángon csokiöntetet készítünk, és ezzel meglocsoljuk a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat kívánunk!
