Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hűtős süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg dió (vagy mandula )
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag babapiskóta (kb 12 db)

Krém

  • 5 db tojássárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 dl tej
  • 2 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 dl habtejszín

Csokihoz

  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej

Elkészítése

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg fényes, stabil habot nem kapunk. Óvatosan beleforgatjuk a darált diót vagy mandulát (dejóval is tökéletesen működik). A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha tapintásra rugalmas. A tésztát sütés után hagyjuk kihűlni.

Közben a mirelit meggyet lábasba tesszük, hozzáadunk egy kevés vizet és 3 evőkanál cukrot, majd kissé felfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük a levét, és félretesszük hűlni.

A tojássárgájákat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingport, majd felöntjük 2 dl tejjel és a meggylével. Ha a meggylé nem éri el a 2 dl-t, tejjel kipótoljuk, hogy összesen 4 dl folyadék legyen. A keveréket habverővel folyamatosan kevergetve, kis lángon sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Végül belekeverjük a meggyet, és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt krémet a tésztára terítjük. A tetejét hézagosan kirakjuk piskótával, a közökbe és a tetejére felvert tejszínt kanalazunk.

A kakaóból, cukorból és tejből kis lángon csokiöntetet készítünk, és ezzel meglocsoljuk a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/hutos-suti/