Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Igazi békebeli francia krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 100 ml tejföl (20 %-os)
  • csipet só

Krémhez

  • 4 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor (bourbon)
  • 130 g finomliszt

Habhoz

  • 5 dl habtejszín

Tetejére

  • porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva kb 1-2 órára hőtőbe tesszük.

A jól lehűtött tésztát elfelezzük és egyesével kinyújtjuk lisztezett deszkán kb 25*25 cm-esre. Tepsi hátulján 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük a lapokat.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel, melyeket felváltva adagolunk hozzá. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd a még forró krémbe dolgozzuk óvatos mozdulatokkal.

Az egyik lapot beletesszük egy akkora tepsibe, amekkorára sütöttük a lapokat vagy sütikeretet teszünk köré és ráöntjük a krémet, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.

A tejszínt keményre felverjük, majd a kihűlt krém tetejére simítjuk egyeletesen. Egy recés késsel feldaraboljuk a másik lapot és a habra tesszük. A tetejére porcukrot szórunk, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/igazi-bekebeli-francia-kremes/