Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Tea sütik, kekszek

Indonéz ananászos sütemény (nastar)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ananászlekvár: Az ananászt hámozzuk meg, majd vágjuk félbe és negyedeljük. Középről a fás részt vágjuk ki és a húsát vágjuk apró darabokra vagy botmixerrel pürésítsük (esetleg reszelőn reszeljük le). Tegyük egy kisebb edénybe és kezdjük el főzni. Kb 15 perc után adjuk hozzá a cukrot, majd főzzük tovább. További 45 perc főzés után adjuk hozzá […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2024.02.01.

HozzávalókAnanászlekvár

Tészta

Tetejére

Elkészítése

Ananászlekvár:

Az ananászt hámozzuk meg, majd vágjuk félbe és negyedeljük. Középről a fás részt vágjuk ki és a húsát vágjuk apró darabokra vagy botmixerrel pürésítsük (esetleg reszelőn reszeljük le).

Tegyük egy kisebb edénybe és kezdjük el főzni. Kb 15 perc után adjuk hozzá a cukrot, majd főzzük tovább.

További 45 perc főzés után adjuk hozzá a vaníliát és az ételfestéket, majd főzzük még 30 percig. Ekkor már kb lávaszerűen kell lefolynia a fakanálról. A kész lekvárból formáljunk folyókat és tegyük félre, ezeket fogjuk beletölteni a tésztába.

Ha nem szeretnénk vacakolni a lekvár elkészítésével, akkor használjunk boltit.

Tészta:

A puha vajat, margarint és a porcukrot jól habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tojássárgát és keverjük jól bele. Ezután adjuk hozzá a tejport és a lisztet is és dolgozzuk össze a tésztát, amíg egynemű nem lesz.

Összeállítás, sütés:

A kész tésztát kb 13-15 grammos adagokra osztjuk. Mindegyik tésztát kilapítjuk és a közepébe egy adag lekvárt teszünk (töltés közben a tésztát és a lekvárt takarjuk le, hogy ne száradjon ki). A tészta széleit összecsípjük, alaposan összezárjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a lekvár, majd gömbölyűvé formázzuk.

A megformázott süteményeket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 150 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel sütjük 10 percig.

Közben elkeverjük a tojássárgákat az olajjal. Kivesszük a sütőből a sütiket, lekenjük a tetejüket a tojássárgás keverékkel kétszer és visszatoljuk a sütőbe még 30 percre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is