Elkészítése
A margarint 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral elektromos habverővel krémesre keverjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleöntjük a tejet, és simára dolgozzuk.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A fehérjehabot felváltva adagoljuk a liszttel a tojássárgás masszához, és óvatosan, lazán összeforgatjuk.
Egy 24×22 cm-es tepsit kivajazunk és kilisztezünk (vagy zsemlemorzsával megszórjuk), majd beleöntjük a masszát. Előmelegített, 150–160 fokos sütőben 70–80 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp
Az ízesítéshez reszelhetünk a masszába kevés citromhéjat vagy adhatunk egy kis rumaromát is. A kész süteményt tálalhatjuk friss gyümölcsökkel vagy gyümölcsöntettel, így még mutatósabb lesz.

