Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az intelligens krémes egy különleges sütemény, amely sütés közben magától három rétegre válik szét: alul sűrűbb tészta, középen lágy krém, felül pedig könnyű piskótaréteg alakul ki. Egyszerű alapanyagokból készül, mégis mutatós és ízletes desszert.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Domjan Maria
Beküldte: 2013.10.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A margarint 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral elektromos habverővel krémesre keverjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleöntjük a tejet, és simára dolgozzuk.

A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A fehérjehabot felváltva adagoljuk a liszttel a tojássárgás masszához, és óvatosan, lazán összeforgatjuk.

Egy 24×22 cm-es tepsit kivajazunk és kilisztezünk (vagy zsemlemorzsával megszórjuk), majd beleöntjük a masszát. Előmelegített, 150–160 fokos sütőben 70–80 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Az ízesítéshez reszelhetünk a masszába kevés citromhéjat vagy adhatunk egy kis rumaromát is. A kész süteményt tálalhatjuk friss gyümölcsökkel vagy gyümölcsöntettel, így még mutatósabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Domjan Maria
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is