Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ischler diós tésztából recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 150 g porcukor
  • 300 g vaj
  • 420 g finomliszt
  • 150 g őrölt dió vagy mandula
  • 1,5 kávéskanál őrölt fahéj

Narancsos-csokis töltelék

  • 150 g étcsokoládé
  • 150 ml habtejszín
  • 1 narancs reszelt héja

Lekvároshoz

  • barack vagy más savanykás lekvár

Tetejére

  • kandírozott narancshéj
  • 20 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése

A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük és egyneműrvé gyúrjuk gyors mpzdulatokkal. Amint összeáll, már jó is! A kész tésztát csomagoljuk be és tegyük a hűtőbe. Figyelem! Ha túlgyúrjuk, majd törni fog, ezt próbáljuk elkerülni!

Ezután hűtőben pihentessük kb 1 órán át a tésztát (akár több is lehet), majd nyújtsuk ki lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra. Egy kerek, nagyobb átmérőjű kiszúróval szúrjuk ki az islereket és tegyük sütőlemezre.

200 fokra előmelegített sütőben süssük meg 5-10 perc alatt. Ügyeljünk rá, hogy szép világosak maradjanak a kisült korongok! Figyelem! Fontos, hogy amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal vegyük ki őket a sütőből, mert különben nagyon kiszáradnak!

A felforralt tejszínt öntsük a csokira, majd keverjük egyneművé, végül adjuk hozzá a narancs reszelt héját is. Hűtsük langyosra, majd robotgéppel habosítsuk ki.

2-2 korongot ragasszunk össze a csokis krémmel vagy lekvárral, majd mártsuk olvasztott csokiba. Tegyük egy sütőpapírra, majd rakjuk hűvös helyre.

Ízlés szerint díszíthetjük színes cukorral, kandírozott narancshéjjal vagy fehércsokival.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ischler-dios-tesztabol/