Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 35 dkg liszt 20 dkg margarin (hideg) 10 dkg porcukor 1 tojássárgája 5 dkg darált dió 1 cs vaníliás cukor 1 tk sütőpor 1 citrom leve + lereszelt héja (kisebb méretű) csipet só lekvár (bármely ízű) Mártogatni: 170 g étcsoki 2 ek étolaj Elkészítése: Az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm és ebből 15 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2017.10.21.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (hideg)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg darált dió
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 citrom leve + lereszelt héja (kisebb méretű)
  • csipet só
  • lekvár (bármely ízű)

Mártogatni:

  • 170 g étcsoki
  • 2 ek étolaj


Elkészítése:

Az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm és ebből 15 db isler lett.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk és kb 10-15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

Egy lisztezett, sík felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztá és ízlés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a korongokat és előmelegített sütőben 180 fokon kb 7-8 percig sütjük (világos színűek maradjanak).

4. Hagyjuk teljesen kihűlni majd 1-1 darabot lekvárral összeragasztunk.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az étolajat, majd a sütiket belemártogatjuk (vagy leöntjük). Sütőpapírra tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon.

Lezárható tetejű dobozban tároljuk. (Igazából nekem nagyon hamar megpuhult, elkészítés után 3-4 órájára már puha lett.)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is