Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az isler egy klasszikus, omlós aprósütemény, amelyben a kakaós tészta, a gyümölcsös lekvár és a roppanós csokimáz tökéletes összhangban van.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.20.

Tészta:

Továbbá:

Elkészítése

Tészta:

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg sima, jól formázható állagú tésztát kapunk. Ezután lisztezett felületen kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű korongokat szaggatunk belőle.

Sütés:

A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben, 170 °C-on 7-8 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad a tészta.

Összeállítás:

A kihűlt korongokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, majd rácsra tesszük.

Bevonás:

A csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük, majd az isler tetejét belemártjuk az olvasztott csokiba.

A kész süteményeket hűvös helyre tesszük egy éjszakára, hogy a csokoládé megszilárduljon és a tészta kellemesen megpuhuljon. Másnapra tökéletes, omlós állagú lesz, így már tálalhatjuk is.

Tipp:

A lekvárt ízlés szerint variálhatjuk ribizlivel, meggyel vagy akár narancsos ízűvel is. Ha szeretnénk különleges megjelenést, a csokoládé még puha állapotában szórhatunk a tetejére aprított diót, kókuszreszeléket vagy kandírozott narancshéjat. Az isler fémdobozban tárolva napokig friss marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is