Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Isler recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg teavaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Továbbá:

  • lekvár
  • 200 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta:

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg sima, jól formázható állagú tésztát kapunk. Ezután lisztezett felületen kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű korongokat szaggatunk belőle.

Sütés:

A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben, 170 °C-on 7-8 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad a tészta.

Összeállítás:

A kihűlt korongokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, majd rácsra tesszük.

Bevonás:

A csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük, majd az isler tetejét belemártjuk az olvasztott csokiba.

A kész süteményeket hűvös helyre tesszük egy éjszakára, hogy a csokoládé megszilárduljon és a tészta kellemesen megpuhuljon. Másnapra tökéletes, omlós állagú lesz, így már tálalhatjuk is.

Tipp:

A lekvárt ízlés szerint variálhatjuk ribizlivel, meggyel vagy akár narancsos ízűvel is. Ha szeretnénk különleges megjelenést, a csokoládé még puha állapotában szórhatunk a tetejére aprított diót, kókuszreszeléket vagy kandírozott narancshéjat. Az isler fémdobozban tárolva napokig friss marad.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/isler-11/