Tészta:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg sima, jól formázható állagú tésztát kapunk. Ezután lisztezett felületen kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű korongokat szaggatunk belőle.
Sütés:
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben, 170 °C-on 7-8 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad a tészta.
Összeállítás:
A kihűlt korongokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, majd rácsra tesszük.
Bevonás:
A csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük, majd az isler tetejét belemártjuk az olvasztott csokiba.
A kész süteményeket hűvös helyre tesszük egy éjszakára, hogy a csokoládé megszilárduljon és a tészta kellemesen megpuhuljon. Másnapra tökéletes, omlós állagú lesz, így már tálalhatjuk is.
Tipp:
A lekvárt ízlés szerint variálhatjuk ribizlivel, meggyel vagy akár narancsos ízűvel is. Ha szeretnénk különleges megjelenést, a csokoládé még puha állapotában szórhatunk a tetejére aprított diót, kókuszreszeléket vagy kandírozott narancshéjat. Az isler fémdobozban tárolva napokig friss marad.