Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Isler recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 100 g porcukor
  • 200 g vaj
  • 280 g finomliszt

Továbbá

  • 100 g darált dió (vagy mandula)
  • 200 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • lekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk gyors mozdulatokkal. Amint összeállt, már jó is. Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a nyújtásnál töredezni fog.

Folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük 15 percig. A sütőt közben melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.

Ezután lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk a tésztát.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a korongokat és 5-10 (sütőfüggő) perc alatt megsütjük. Mikor a széle már kezd a korongoknak barnulni, már jó.

Ha teljesen kihűltek a korongocskáink, megkenjük őket valamilyen pikáns lekvárral. Pár óráig vagy másnapig állni hagyjuk az islereket.

Gőz fölött felolvasztott étcsokoládéba mártjuk és díszítjük. Én az étcsokit még olvasztott tejcsokival és pisztáciával díszítettem.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/isler-12/