A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk gyors mozdulatokkal. Amint összeállt, már jó is. Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a nyújtásnál töredezni fog.
Folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük 15 percig. A sütőt közben melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.
Ezután lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk a tésztát.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a korongokat és 5-10 (sütőfüggő) perc alatt megsütjük. Mikor a széle már kezd a korongoknak barnulni, már jó.
Ha teljesen kihűltek a korongocskáink, megkenjük őket valamilyen pikáns lekvárral. Pár óráig vagy másnapig állni hagyjuk az islereket.
Gőz fölött felolvasztott étcsokoládéba mártjuk és díszítjük. Én az étcsokit még olvasztott tejcsokival és pisztáciával díszítettem.