Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Isler recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 450 g finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 150 g darált dió
  • 200 g vaj
  • 100 g zsír
  • 150 g porcukor
  • csipet só
  • 1 teáskanál fahéj

Töltéshez

  • baracklekvár

Mázhoz

  • 20 dkg ét vagy tejcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítése

A lisztet a dióval, a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, összegyúrjuk, majd lefóliázva egy órán át pihentetjük.

Lisztezett felületen 5 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a korongokat.

180 fokra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütjük. (3 tepsinyi korong lett 6 cm-es kiszúróval.)

A kihűlt korongokat lekvárral összeragasztjuk.

A kétféle csokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd simára keverjük. Először a barna csokoládéba mártjuk a süteményeket. A fehér csokoládéból vékonyan csíkokat vagy pettyeket cseppentünk rá, majd egy fogpiszkálóval széthuzigáljuk a barna csokin.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/isler-13/