Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Isler recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 20 g vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 50 g darált dió (opcionális)
  • 12 g sütőpor

A töltéshez

  • 15 dkg cseresznye lekvár (vagy egyéb piros színű gyümölcslekvár)

A bevonáshoz

  • 25 dkg csokoládé (nálam tej és étcsoki vegyesen)
  • 3,5 evőkanál étolaj

Elkészítése

A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd gyúrjuk szép sima tésztává.

A tésztát vékonyra, 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és egy kerek kiszúróval kiszaggatjuk.

170 fokos sütőben kb 13-15 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűltek a sütik, megkenjük lekvárral, majd összeragasztunk 2-2 linzert.

A csokoládét tördeljük kisebb darabokra, majd adjuk hozzá az olajat. Gőz felett folyamatosan kevergetve olvasszuk össze. Hagyjuk kicsit hűlni, majd mártsuk bele az islereket és helyezzük rácsra, hogy a felesleg le tudjon folyni róla.

Rakjuk hűtőbe pár órára, hogy a csokibevonat megdermedjen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/isler-14/