Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Isler recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája

Összeragasztáshoz

  • lekvár

Tetejére

  • 1 tábla tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, margarint, porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a tojássárgákat összegyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kör alakú kiszúróval korongokat szaggatunk belőle.

A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8–10 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, hogy csak világosra süljenek, ne barnuljanak meg.

Összeállítás

A kihűlt korongokat párosával lekvárral összeragasztjuk. Ezután elkészítjük a csokoládémázat: a tortabevonót felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd az isler tetejét belemártjuk.

A sütiket rácsra helyezzük, és megvárjuk, amíg a csokoládé teljesen megdermed.

Tipp

A lekvár lehet barack, málna vagy ribizli, mindegyik jól illik az islerhez. Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel, darált dióval vagy színes cukordarával még a csokoládé dermedése előtt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/isler-7/