Tészta elkészítése
A lisztet, margarint, porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a tojássárgákat összegyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kör alakú kiszúróval korongokat szaggatunk belőle.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8–10 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, hogy csak világosra süljenek, ne barnuljanak meg.
Összeállítás
A kihűlt korongokat párosával lekvárral összeragasztjuk. Ezután elkészítjük a csokoládémázat: a tortabevonót felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd az isler tetejét belemártjuk.
A sütiket rácsra helyezzük, és megvárjuk, amíg a csokoládé teljesen megdermed.
Tipp
A lekvár lehet barack, málna vagy ribizli, mindegyik jól illik az islerhez. Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel, darált dióval vagy színes cukordarával még a csokoládé dermedése előtt.