Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 48 dkg finomliszt 17 dkg porcukor 30 dkg vaj 8 dkg dió 2 tojás sárgája 1 db citrom reszelt héja őrölt fahéj (késhegynyi) só Töltelék: 40 dkg baracklekvár Bevonat: 30 dkg étcsokoládé 0,5 dl olaj Elkészítése: A lisztet összekeverjük az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a vajat és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
lara
Beküldte: 2014.12.09.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 48 dkg finomliszt
  • 17 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 8 dkg dió
  • 2 tojás sárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • őrölt fahéj (késhegynyi)

Töltelék:

  • 40 dkg baracklekvár

Bevonat:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl olaj


Elkészítése:

A lisztet összekeverjük az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a vajat és gyorsan összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, a tojás sárgákat és a sót. Összedolgozzuk sima tésztává. Folpackba csomagoljuk és minimum fél róára hűtőbe tesszük.

Enyhén lisztezett munkafelületen 0,5 centiméter vékonyságúra nyújtjuk. 6 centiméter átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.

Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni. Barackízzel két-két tésztakorongot összetapasztunk.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Az olajjal simára keverjük. A süteményt a csokoládéba mártogatjuk, végül dermesztjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
lara
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is