Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítésével kezdünk, mert pihentetésre van szüksége. A sütőporral elkevert lisztet és a porcukrot összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót és a tejet, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva (pl. alufóliával) fél órára hűtőbe tesszük. Közben a cseresznyét kimagozzuk, és összekeverjük a dejóval. Ez felszívja a gyümölcs levét, és kellemes ízt is ad […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ilcsi konyha
Beküldte: 2013.06.05.

Hozzávalók

A kenéshez

A tetejére

Elkészítése

A tészta elkészítésével kezdünk, mert pihentetésre van szüksége. A sütőporral elkevert lisztet és a porcukrot összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót és a tejet, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva (pl. alufóliával) fél órára hűtőbe tesszük.

Közben a cseresznyét kimagozzuk, és összekeverjük a dejóval. Ez felszívja a gyümölcs levét, és kellemes ízt is ad neki.

Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, egy kisebb részt félreteszünk rácsozáshoz. A többit egy gyümölcstorta formába vagy kisebb piteformába helyezzük.

A cseresznyét a tésztára szórjuk, majd a félretett tésztából rácsokat készítünk a tetejére.

A tetejét tojássárgájával lekenjük, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.

Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Ilcsi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is