Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Isteni cseresznyés pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 6,5 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 50 ml tej
  • 500 g cseresznye
  • 4 evőkanál dió

A kenéshez

  • 1 db tojássárgája

A tetejére

  • porcukor

Elkészítése

A tészta elkészítésével kezdünk, mert pihentetésre van szüksége. A sütőporral elkevert lisztet és a porcukrot összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót és a tejet, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva (pl. alufóliával) fél órára hűtőbe tesszük.

Közben a cseresznyét kimagozzuk, és összekeverjük a dejóval. Ez felszívja a gyümölcs levét, és kellemes ízt is ad neki.

Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, egy kisebb részt félreteszünk rácsozáshoz. A többit egy gyümölcstorta formába vagy kisebb piteformába helyezzük.

A cseresznyét a tésztára szórjuk, majd a félretett tésztából rácsokat készítünk a tetejére.

A tetejét tojássárgájával lekenjük, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.

Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/isteni-cseresznyes-pite/