Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 tojásból vizes piskóta
Krém
- 3 dl tej
- 3 ek étkezési keményítő
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
Tetejére
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- csokireszelék
Elkészítése:
A piskótalapot előkészítjük, kikeverjük a krémet.
A 3 dl tejet, 3 ek étkezési keményítővel sűrűre főzök. A vajat a cukorral, géppel habosra keverem, és a dióval együtt hozzákeverem a kihűlt krémhez. A piskótalapon elterítem a krémet, és kenőkéssel eligazítom.
Közben egy lábasban vizet forralok, és a tojásfehérjét a cukorral, kevés citromlével kemény habbá verem gőz felett.
Azonnal a krémre kenem, csokireszelékkel megszórom, és hűvös, száraz helyre teszem. Pár óra múlva szép rombusz szeletekre vágom.

