Elkészítése
Tészta készítése:
A 30 dkg cukrot a 4 tojás sárgájával és 10 kanál vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a 10 dkg darált diót, 20 dkg lisztet és a sütőport, majd alaposan összekeverjük. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a diós masszába. Kivajazott, kilisztezett, nagy méretű tepsibe öntjük a tésztát. 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Krém készítése:
2 dl tejbe belekeverünk 2 evőkanál lisztet és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverünk 15 dkg darált diót, majd hagyjuk hűlni. 20 dkg porcukrot 20 dkg vajjal habosra keverünk. A kihűlt diós krémet összekeverjük a vajjal habosra kevert porcukorral.
Sütemény összeállítása:
A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel. A tetejére csokoládét reszelünk.
Tálalás:
Hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen. Szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!
