Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Isteni szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése A tojássárgákat és a porcukrot habosra, fehéredésig keverjük. Ezt követően kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet, majd fokozatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, hagyjuk kihűlni. Krém elkészítése A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.24.

Tésztához

Krémhez

Tojáshabhoz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojássárgákat és a porcukrot habosra, fehéredésig keverjük. Ezt követően kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet, majd fokozatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt péppel alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet, valamint az 1-2 evőkanál rumot (ízlés szerint több vagy kevesebb lehet). Az elkészült krémet egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük.

Tojáshab elkészítése

A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük. Amikor a hab elkészült, egy kissé hagyjuk hűlni, majd a krém tetejére kenjük. Végül a süteményt tortadarával megszórjuk.

Pihentetés és tálalás

Fontos, hogy a süteményt egy éjszakára hűtőbe tegyük, és csak másnap szeleteljük fel. A pihentetés után az ízek tökéletesen összeérnek, és az állaga is megfelelő lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is