Elkészítése
Tészta elkészítése
A tojássárgákat és a porcukrot habosra, fehéredésig keverjük. Ezt követően kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet, majd fokozatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése
A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt péppel alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet, valamint az 1-2 evőkanál rumot (ízlés szerint több vagy kevesebb lehet). Az elkészült krémet egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük.
Tojáshab elkészítése
A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük. Amikor a hab elkészült, egy kissé hagyjuk hűlni, majd a krém tetejére kenjük. Végül a süteményt tortadarával megszórjuk.
Pihentetés és tálalás
Fontos, hogy a süteményt egy éjszakára hűtőbe tegyük, és csak másnap szeleteljük fel. A pihentetés után az ízek tökéletesen összeérnek, és az állaga is megfelelő lesz.


