Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Isteni szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 10 evőkanál langyos víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 0,5 db citrom leve
  • 1-2 evőkanál rum

Tojáshabhoz

  • 5 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • tortadara

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojássárgákat és a porcukrot habosra, fehéredésig keverjük. Ezt követően kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet, majd fokozatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt péppel alaposan összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet, valamint az 1-2 evőkanál rumot (ízlés szerint több vagy kevesebb lehet). Az elkészült krémet egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük.

Tojáshab elkészítése

A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük. Amikor a hab elkészült, egy kissé hagyjuk hűlni, majd a krém tetejére kenjük. Végül a süteményt tortadarával megszórjuk.

Pihentetés és tálalás

Fontos, hogy a süteményt egy éjszakára hűtőbe tegyük, és csak másnap szeleteljük fel. A pihentetés után az ízek tökéletesen összeérnek, és az állaga is megfelelő lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/isteni-szelet-2/