Elkészítése
Tészta:
A 6 tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd a tojássárgájához hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Ezt hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez. Ezután a lisztet, sütőport és olajat is hozzáadjuk, majd egy vékony piskótalapot sütünk belőle.
Krém:
Gőz felett a fél liter tejet, 2 csomag pudingport és 2 evőkanál cukrot összefőzünk. A margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral, és ha a pudingos krém kihűlt, habosra keverjük őket együtt.
A piskótalapra rákenjük a baracklekvárt, majd a babapiskótát rárakosgatjuk egymás mellé, úgy, hogy előtte belemártogatjuk a kávés-rumos lébe. Ha ezzel készen vagyunk, rákenjük a pudingos krémet, majd a felvert tejszínhabot, és végül csokit reszelünk a tetejére.
Nagyon finom és mutatós sütemény, amely bár nem a legolcsóbb kategória, de nagyon kiadós. Általában ünnepeken szoktam elkészíteni.
