Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Izadóra szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A 6 tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd a tojássárgájához hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Ezt hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez. Ezután a lisztet, sütőport és olajat is hozzáadjuk, majd egy vékony piskótalapot sütünk belőle. Krém: Gőz felett a fél liter tejet, 2 csomag pudingport és 2 evőkanál cukrot összefőzünk. A margarint […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.22.

Tésztához

Krémhez

Elkészítése

Tészta:

A 6 tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd a tojássárgájához hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Ezt hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez. Ezután a lisztet, sütőport és olajat is hozzáadjuk, majd egy vékony piskótalapot sütünk belőle.

Krém:

Gőz felett a fél liter tejet, 2 csomag pudingport és 2 evőkanál cukrot összefőzünk. A margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral, és ha a pudingos krém kihűlt, habosra keverjük őket együtt.

A piskótalapra rákenjük a baracklekvárt, majd a babapiskótát rárakosgatjuk egymás mellé, úgy, hogy előtte belemártogatjuk a kávés-rumos lébe. Ha ezzel készen vagyunk, rákenjük a pudingos krémet, majd a felvert tejszínhabot, és végül csokit reszelünk a tetejére.

Nagyon finom és mutatós sütemény, amely bár nem a legolcsóbb kategória, de nagyon kiadós. Általában ünnepeken szoktam elkészíteni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is