Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Izadóra szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 dl lefőzött kávé
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 1 üveg baracklekvár

Krémhez

  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése

Tészta:

A 6 tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd a tojássárgájához hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Ezt hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez. Ezután a lisztet, sütőport és olajat is hozzáadjuk, majd egy vékony piskótalapot sütünk belőle.

Krém:

Gőz felett a fél liter tejet, 2 csomag pudingport és 2 evőkanál cukrot összefőzünk. A margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral, és ha a pudingos krém kihűlt, habosra keverjük őket együtt.

A piskótalapra rákenjük a baracklekvárt, majd a babapiskótát rárakosgatjuk egymás mellé, úgy, hogy előtte belemártogatjuk a kávés-rumos lébe. Ha ezzel készen vagyunk, rákenjük a pudingos krémet, majd a felvert tejszínhabot, és végül csokit reszelünk a tetejére.

Nagyon finom és mutatós sütemény, amely bár nem a legolcsóbb kategória, de nagyon kiadós. Általában ünnepeken szoktam elkészíteni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/izadora-szelet/