Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jászberényi tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál presszókávé
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1,5 dl tej (kb)

A tetejére

  • 15 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál díszítőcukor

Elkészítése

A tésztához a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött kávét, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

Végül hozzákeverjük óvatosan a tojásfehérjék habját.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe (38*31 cm) simítjuk a masszát és kb 20 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.

Még melegen konyharuhára borítjuk, feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a 1,5 dl forró tejjel leöntött diót.

A tekercset betöltjük, majd csokimázzal bevonjuk.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és simára keverjük.

Díszítőcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/jaszberenyi-tekercs-2/