Hozzávalók:
Tészta:
- 7 tojásfehérje
- 7 ek cukor
- 7 ek liszt
- 1 mk sütőpor
Krém:
- 7 tojássárgája
- 7 ek cukor
- 7 ek liszt
- 5-7 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
Tetejére:
- 4 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3 ek cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, mintha piskótát készítenénk. Kizsírozott, lisztezett tepsiben 170 fokon megsütjük.
A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a lisztet, majd lassan hozzáadjuk a tejet. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félrehúzzuk, és belekeverünk 15 dkg margarint.
A kihűlt krémet a tésztára kenjük.
A tetejére a habfixálóval felvert tejszínhabot simítjuk.