Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jó reggelt keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 18 dkg vaj
  • 30 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 5 evőkanál zabpehely
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 db tojás
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • kevés fahéj

Elkészítése

Az aszalt vörös áfonyát apróra vágjuk. A vajat a barna cukorral egy keverőtálban krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojást.

A teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük a fahéjjal, a zabpehellyel, az aprított áfonyával és a szódabikarbónával. A száraz hozzávalókat a cukros-vajas keverékhez adjuk, és alaposan összegyúrjuk.

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és tetszés szerinti formákra szaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Előmelegített 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütési idő végén figyeljünk, hogy ne égjen meg a keksz. Miután kihűlt, tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/jo-reggelt-keksz/