Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtkrémes sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg margarin (olvasztott)
  • 14 dkg kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál sütőpor

Krém

  • 4 tojásfehérje
  • 16 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 80 dkg natúr joghurt
  • 6 evőkanál finomliszt

Szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk.

A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott (már nem meleg) margarint, a citrom reszelt héját és a sütőporral kevert lisztet. Az egészet jól összekeverjük, gyúrjuk, hogy rugalmas, puha tésztát kapjunk.

Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik tésztacipót becsomagoljuk folpackba és betesszük a mélyhűtőbe. A másik tésztacipót a sütőpapírral bélelt tepsibe (20*30 cm) egyenletesen belenyomkodjuk.

Elkészítjük a krémet: a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd beleöntjük a joghurtot, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és végül a lisztet. Az egészet jól összekeverjük.

A joghurtos keveréket a tepsibe nyomkodott tésztára ráöntjük és a hűtőből elővett, lehűtött tésztacipót a joghurtos massza tetejére ráreszeljük (a reszelő nagy lyukán).

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 percig sütjük.

A megsült és már kihűlt süteményt egyforma szeletekre felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/joghurtkremes-sutemeny/