Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótához: 6 tojás 6 cukor 6 ek finomliszt 1 késhegynyi sütőpor A csokis krémhez: 1 csomag csokoládés pudingpor 10 dkg csokoládé 2,5 dl tej 4 ek cukor 0,5 dl víz 1 ek zselatin 1 dl habtejszín A rózsaszín krémhez: 1 csomag epres pudingpor 2,5 dl tej 4 ek cukor 120 gramm meggyes joghurt 0,5 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.03.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 késhegynyi sütőpor

A csokis krémhez:

  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 10 dkg csokoládé
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 0,5 dl víz
  • 1 ek zselatin
  • 1 dl habtejszín

A rózsaszín krémhez:

  • 1 csomag epres pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 120 gramm meggyes joghurt
  • 0,5 dl víz
  • 1 ek zselatin
  • 1 dl habtejszín

A lapok lekenéséhez:

  • 70 ml tej és 20 ml rumaroma keveréke

A bevonathoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek. étolaj
  • díszítő cukor


Elkészítése:

A piskóta készítése:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A masszát 3 részre osztjuk, majd egyenként kisütjük a lapokat 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt.

A csokoládés krém készítése:

A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd felfőzzük. Az apróra tördelt csokoládét is hozzákeverjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatint vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A kihűlt csokoládés krémhez csurgatjuk, összekeverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

A rózsaszínű krém készítése:

Az epres pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a meggyes joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatint vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk, és a joghurtos krémhez keverjük. Végül beleforgatjuk a felvert tejszínt is. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

Összeállítás:

A piskótalapokat rumos tejjel, egy ecset segítségével lekenjük. A rózsaszín krémet és a csokoládés krémet külön habzsákba töltjük, és a lapokra átlósan csíkokat nyomunk felváltva a két krémből. A felső lapra rózsaszínű krém kerül.

A csokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztjuk a mikróban, és a krém tetejére csurgatjuk. Díszítő cukorral dekorálhatjuk.

Hűtőbe tesszük pár órára.

Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is