Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos csokoládékrém málnazselével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Krémhez:

  • 3,5 dl citrom ízű joghurt
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 g por zselatin

Málnazseléhez:

  • 30 dkg málna
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 pici őrölt fahéj
  • kb. 1,5 dl víz
  • 10 g por zselatin
  • kristálycukor ízlés szerint


Elkészítése:

A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd vegyük le, és keverjük simára a joghurttal. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejet és a zselatint.

Kevergetve melegítsük forráspontig, majd öntsük bele a poharakba. A meleg krémet hagyjuk hűlni, majd megdöntve tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A málnát öntsük fel 1 dl vízzel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd forraljuk fel.

A maradék vizet melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik. Öntsük hozzá a málnához, keverjük jól össze, és hagyjuk hűlni. Kanalazzuk rá a már megdermedt csokikrémre,majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen a málnazselé is.

Friss málnával és mentával díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/joghurtos-csokoladekrem-malnazselevel/