Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos, gyümölcsös kevert süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 70 g cukor
  • 375 g görög joghurt
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 dl olaj
  • 1 maréknyi dió (apóra vágva )
  • gyümölcsök

Elkészítése

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibéleljük a tepsit.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd félretesszük. Egy másik tálban összedolgozzuk a joghurtot, a cukrot, a tojásokat, a reszelt citromhéjat, a vaníliát és az olajat, amíg egynemű masszát nem kapunk.

A száraz hozzávalókat óvatosan a nedves keverékhez forgatjuk, hogy homogén tésztát kapjunk. Az előkészített tepsibe öntjük a masszát, és a tetejére szórjuk a gyümölcsöket, majd a durvára vágott diót.

A süteményt 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük az állagát.

Tepsi méret: 22*30 cm

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/joghurtos-gyumolcsos-kevert-suti/