Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g liszt
- 150 g vaj (vagy margarin
- 4 tojássárgája
- 80 g porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 600 g fehér joghurt
- 200 g tejföl
- 5 ek liszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 100 g porcukor
- 4 tojásfehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (ha száraz lenne egy kevés tejfölt is tehetünk bele), majd hűtőbe tesszük egy órára.
A tojások fehérjéből habot készítünk. A joghurtot, tejföl, porcukrot, vaníliás cukrot és a lisztet összekeverjük majd hozzáadjuk a fehérjéből készített kemény habot. Óvatosan összekeverjük.
A tésztát megfelezzük és az egyik felét kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és ráöntjük a tölteléket. A tészta másik felét óvatosan ráreszeljük a töltelékre.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt hagyjuk alaposan kihűlni.