Elkészítése
A tojásokat a kristálycukorral és a citrom reszelt héjával és levével habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, majd végül a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet sima, csomómentes masszává keverjük.
A kész tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű (kb. 25×18 cm-es) tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejére ízlés szerint gyümölcsöket vagy apróra vágott diót szórunk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és a süteményt 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A kihűlt süteményt szeletekre vágjuk, és ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
A gyümölcsöket kicsit lisztbe forgathatjuk, mielőtt a tészta tetejére szórjuk, hogy ne süllyedjenek le az aljára. A dióval kombinálva különleges ízvilágot adhatunk a sütinek.


