Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 pohár natúr joghurt
- 2 és 3/4 pohár cukor (a joghurtos pohár a mérce)
- 4 pohár liszt
- 1 pohár étolaj
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6-7 szem szilva
Elkészítése:
A joghurtot, a cukrot, a lisztet és az olajat egy nagy tálba beleöntjük. Beleütjük a tojásokat, beletesszük a sütőport és a vaníliás cukrot. Ezt kézi habverővel simává keverjük. A szilvákat megmossuk és felkockázzuk, majd hozzáadjuk a masszához. Kanállal elkeverjük a masszában a szilvakockákat.
Egy közepes tepsit kikenünk zsírral és megszórjuk liszttel. A szilvás masszát beleöntjük a tepsibe. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Hidegen és melegen is egyaránt ízletes.
Jó étvágyat!

