Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta Krém: 1 üveg meggybefőtt leve 8 ek búzadara 3 ek cukor pici fahéj Krém: 2 csomag vaníliapuding 3 ek cukor 8 dl tej 25 dkg margarin, vagy vaj Tetejére: 0,5 l habtejszín Elkészítése A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk (25×35 cm), és rózsaszínűre sütjük 180 fokon. Ebből egy lapot úgy sütünk, hogy […]

Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Beküldte: 2016.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta

Krém:

  • 1 üveg meggybefőtt leve
  • 8 ek búzadara
  • 3 ek cukor
  • pici fahéj

Krém:

  • 2 csomag vaníliapuding
  • 3 ek cukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin, vagy vaj

Tetejére:

0,5 l habtejszín

Elkészítése

A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk (25×35 cm), és rózsaszínűre sütjük 180 fokon. Ebből egy lapot úgy sütünk, hogy kockára vágjuk. ( így könnyű lesz szeletelni)

Elkészítjük a meggyes krémet. A meggybefőtt levében megfőzzük a búzadarát fahéjat és a cukrot, majd hűtjük.

A meggyet kockára vágjuk, és a krémbe keverjük. Ez a krém, még langyosan kerül az alsó lapra.

8 dl tejben megfőzzük a vaníliapudingot és a cukrot. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, és jó habosra keverjük.

Ez a krém kerül a meggyes krémre.

0,5 l tejszínt kemény habbá verünk és a pudingos krémre kenjük.

Végül rárakjuk a kockára vágott lapokat. porcukorral meghintjük.

[box style=”info”]Mirelit meggyből szoktam készíteni és ennek a levébe főzöm a búzadarát.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is