Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jóság szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5  kg leveles tészta

Meggyes krém

  • 1 üveg meggybefőtt (350g)
  • 8 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál cukor

Vaníliás krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin

Habhoz

  • 0,5  l habtejszín

Elkészítése

A tészta elkészítése:

Ha a tészta kiengedett, kettévágjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán 220 fokon, 12 perc alatt szép pirosra sütjük. (Akár előre nyújtott lapokat is használhatunk.) A másik tésztát is kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és így sütjük meg.

A meggyes krém elkészítése:

A meggy levét felfogjuk, majd a búzadarát és a cukrot elkeverjük benne. Állandó keverés mellett besűrítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, és belekeverjük a krémbe. Még langyosan az alsó tésztalapra simítjuk a krémet.

A vaníliás krém elkészítése:

A tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral. Miután langyosra hűlt, hozzáadjuk a kihabosított margarint, és ezt a krémet a meggyes krém tetejére simítjuk.

A hab elkészítése:

A habtejszínt keményre felverjük, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott tésztalappal, és végül porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/josag-szelet/