Elkészítése
Tészta elkészítése
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Belekeverjük a tojássárgákat, a sütőport és az étolajat, majd csak addig keverjük, amíg egynemű lesz. Ezután fakanállal, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk a lisztet, a darált diót és az őrölt kávét. A masszát egy kivajazott, lisztezett nagy gáztepsibe (35×35 cm) simítjuk, és tűpróbáig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém elkészítése
A pudingport összekeverjük a liszttel, majd a tejjel sűrűre főzzük. Forrón hozzáadjuk a cukrot, és teljesen kihűtjük. A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal, a vaníliás cukorral, a kakaóporral és a rummal. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
Máz elkészítése
Az étcsokoládét vagy tortabevonót gőz fölött az olajjal együtt felolvasztjuk, majd egyenletesen a krém tetejére simítjuk.
Dermesztés és tálalás
A süteményt szeletelés előtt legalább egy éjszakán át hűvös helyen dermesztjük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Tipp
Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnénk, a krémbe tehetünk apróra vágott kandírozott narancshéjat vagy durvára darabolt étcsokit. A rum helyett rumaromát is használhatunk, így gyerekbarát változat készíthető. Ünnepi alkalmakra a tetejét díszíthetjük dióval vagy csokiforgáccsal.
