Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokis sütik

Sütemény receptek

Jugoszláv csoki szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A jugoszláv csoki szelet egy igazi klasszikus sütemény, amely régi idők hangulatát idézi. A diós-kávés piskóta, a lágy krém és a fényes csokimáz tökéletes harmóniát alkotnak. Nagy tepsiben készül, így családi összejövetelekre vagy ünnepekre ideális választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.08.21.

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Belekeverjük a tojássárgákat, a sütőport és az étolajat, majd csak addig keverjük, amíg egynemű lesz. Ezután fakanállal, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk a lisztet, a darált diót és az őrölt kávét. A masszát egy kivajazott, lisztezett nagy gáztepsibe (35×35 cm) simítjuk, és tűpróbáig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A pudingport összekeverjük a liszttel, majd a tejjel sűrűre főzzük. Forrón hozzáadjuk a cukrot, és teljesen kihűtjük. A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal, a vaníliás cukorral, a kakaóporral és a rummal. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

Máz elkészítése

Az étcsokoládét vagy tortabevonót gőz fölött az olajjal együtt felolvasztjuk, majd egyenletesen a krém tetejére simítjuk.

Dermesztés és tálalás

A süteményt szeletelés előtt legalább egy éjszakán át hűvös helyen dermesztjük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnénk, a krémbe tehetünk apróra vágott kandírozott narancshéjat vagy durvára darabolt étcsokit. A rum helyett rumaromát is használhatunk, így gyerekbarát változat készíthető. Ünnepi alkalmakra a tetejét díszíthetjük dióval vagy csokiforgáccsal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is