Elkészítése
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A masszát két részre osztjuk, és két nagy méretű tepsiben külön-külön sütjük, így két tésztalapot kapunk. Ha egyben sütjük, akkor a sütés után kettévágjuk.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot keményre verjük. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a margarint, és kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt is. Két teáskanál zselatint fél deciliter langyos vízben feloldunk, és ezt is a krémhez keverjük. A kész krémet 10-15 percre hűtőbe tesszük.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, ízlés szerint megkenjük lekvárral, majd rákenjük a krém felét. A krém tetejére piskótatallérokat helyezünk, és rákenjük a maradék krémet. Végül a krémet befedjük a piskóta másik felével.
A sütemény tetejét tetszés szerint díszítjük porcukorral, reszelt vagy olvasztott csokoládéval. Nagyon finom sütemény, ami bármilyen alkalomra tökéletes választás!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
