Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jugoszláv kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Továbbá

  • 1 csomag piskótatallér (24 db kb)

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2,5 dl tejszínhab
  • 0,5 dl víz
  • 2 teáskanál zselatin

A tetejére

  • porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A masszát két részre osztjuk, és két nagy méretű tepsiben külön-külön sütjük, így két tésztalapot kapunk. Ha egyben sütjük, akkor a sütés után kettévágjuk.

A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot keményre verjük. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a margarint, és kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt is. Két teáskanál zselatint fél deciliter langyos vízben feloldunk, és ezt is a krémhez keverjük. A kész krémet 10-15 percre hűtőbe tesszük.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, ízlés szerint megkenjük lekvárral, majd rákenjük a krém felét. A krém tetejére piskótatallérokat helyezünk, és rákenjük a maradék krémet. Végül a krémet befedjük a piskóta másik felével.

A sütemény tetejét tetszés szerint díszítjük porcukorral, reszelt vagy olvasztott csokoládéval. Nagyon finom sütemény, ami bármilyen alkalomra tökéletes választás!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/jugoszlav-kocka/