Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A jugoszláv krémes egy különleges, régi kedvenc, amely a diós-kávés piskótát és a krémes, vaníliás tölteléket ötvözi. A sütemény mutatós, laktató, és igazi ünnepi hangulatot áraszt. Elkészítése több lépésből áll, de a végeredmény megéri a fáradozást. Leginkább vendégvárásra vagy családi ünnepekre ajánlott.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.10.31.

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját, majd tovább verjük. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, a sütőport és az étolajat. Ezután a lisztet, a darált diót és az őrölt kávét kanállal, óvatos mozdulatokkal a habhoz forgatjuk. A masszát kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A pudingport a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. A kihűlt alapot habosra keverjük a puha vajjal, így krémes, könnyen kenhető állagot kapunk.

Összeállítás

A kihűlt piskótát megkenjük a vaníliás krémmel. A tetejét csokimázzal vonjuk be, majd megszórjuk színes tortadarával. A süteményt legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy szépen összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.

Tipp

A csokimáz készülhet olvasztott étcsokoládéból kevés vajjal, így fényesebb és tartósabb lesz. Ha szeretjük, a tetejét tortadara helyett darált dióval is megszórhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is