Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jugoszláv krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 0,5 evőkanál őrölt kávé
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor

Krémhez

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 rúd vanília
  • 15 dkg vaj

Tetejére

  • tortadara
  • csokimáz

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját, majd tovább verjük. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, a sütőport és az étolajat. Ezután a lisztet, a darált diót és az őrölt kávét kanállal, óvatos mozdulatokkal a habhoz forgatjuk. A masszát kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A pudingport a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. A kihűlt alapot habosra keverjük a puha vajjal, így krémes, könnyen kenhető állagot kapunk.

Összeállítás

A kihűlt piskótát megkenjük a vaníliás krémmel. A tetejét csokimázzal vonjuk be, majd megszórjuk színes tortadarával. A süteményt legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy szépen összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.

Tipp

A csokimáz készülhet olvasztott étcsokoládéból kevés vajjal, így fényesebb és tartósabb lesz. Ha szeretjük, a tetejét tortadara helyett darált dióval is megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/jugoszlav-kremes-2/