Piskóta elkészítése
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját, majd tovább verjük. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, a sütőport és az étolajat. Ezután a lisztet, a darált diót és az őrölt kávét kanállal, óvatos mozdulatokkal a habhoz forgatjuk. A masszát kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém elkészítése
A pudingport a liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. A kihűlt alapot habosra keverjük a puha vajjal, így krémes, könnyen kenhető állagot kapunk.
Összeállítás
A kihűlt piskótát megkenjük a vaníliás krémmel. A tetejét csokimázzal vonjuk be, majd megszórjuk színes tortadarával. A süteményt legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy szépen összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.
Tipp
A csokimáz készülhet olvasztott étcsokoládéból kevés vajjal, így fényesebb és tartósabb lesz. Ha szeretjük, a tetejét tortadara helyett darált dióval is megszórhatjuk.