Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kajszibarackos charlotte torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótatekercs

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • kajszibarack lekvár

Túrókrém

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor (ízlés szerint)
  • kajszibarack darabok

Elkészítése

A tojások sárgáját, a vizet, az olajat és cukrot keverjük jó habosra, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, azután pedig óvatosan, apránként adagolva, keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe (31*38 cm) simítsuk el (mert a tekercshez vékonynak kell lennie a piskótának), és előmelegített sütőben kb negyed óra alatt, 175 fokon süssük meg.

Ha elkészült, nedves konyharuha segítségével tekerjük fel és így hagyjuk kihűlni. A konyharuhát távolítsuk el, kenjük meg a piskótát a kajszilekvárral és tekerjük fel.

A túrókrémhez a hozzávalókat keverjük össze, majd a végén a felaprított barackot is forgassuk bele.

Egy formát (nekem van egy kisebb üvegtálam, de lehet bármilyen, akár műanyag is) kibélelünk folpackkal, az alját és az oldalát kirakosgatjuk a felszeletelt piskótánkkal, majd ráöntjük a túrókrémet és a tetejére ismét piskóta jön.

Néhány órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük a kész sütit.

Hűtés után egy tányért ráhelyezünk és egyszerűen átfordítjuk rá a tortát. Nagyon finom, dekoratív édesség.

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kajszibarackos-charlotte-torta/