A tojások sárgáját, a vizet, az olajat és cukrot keverjük jó habosra, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, azután pedig óvatosan, apránként adagolva, keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe (31*38 cm) simítsuk el (mert a tekercshez vékonynak kell lennie a piskótának), és előmelegített sütőben kb negyed óra alatt, 175 fokon süssük meg.
Ha elkészült, nedves konyharuha segítségével tekerjük fel és így hagyjuk kihűlni. A konyharuhát távolítsuk el, kenjük meg a piskótát a kajszilekvárral és tekerjük fel.
A túrókrémhez a hozzávalókat keverjük össze, majd a végén a felaprított barackot is forgassuk bele.
Egy formát (nekem van egy kisebb üvegtálam, de lehet bármilyen, akár műanyag is) kibélelünk folpackkal, az alját és az oldalát kirakosgatjuk a felszeletelt piskótánkkal, majd ráöntjük a túrókrémet és a tetejére ismét piskóta jön.
Néhány órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük a kész sütit.
Hűtés után egy tányért ráhelyezünk és egyszerűen átfordítjuk rá a tortát. Nagyon finom, dekoratív édesség.
Jó sütizést mindenkinek!