Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kajszibarackos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelék

  • 2 db tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 50 dkg kajszibarack
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd a massza kétharmadát kinyújtjuk. Ezt a tésztalapot sütőpapírral bélelt, 24×22 cm-es tepsibe fektetjük. A tojásfehérjéket cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a pudingport, az apróra vágott őszibarackot és az étkezési keményítőt.

A gyümölcsös habot a tésztára simítjuk, végül a megmaradt tésztát ráreszeljük a tetejére. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük, porcukorral meghintjük, és ízlés szerint lekvárral is díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kajszibarackos-pite/