Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kajszis-málnás csokoládékocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl olaj
  • 4 tojás
  • 330 g natúr joghurt
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • csipet só
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék:

  • 1 üveg málnás kajszilekvár (vagy csak kajszi)
  • 20 dkg málna (fagyasztott )
  • 3 evőkanál cukor

Tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 2 evőkanál liofilizált málna (málna)

Elkészítése

A süti elkészítését a tésztával kezdjük. Ehhez tegyük egy keverőtálba a joghurtot, a tojásokat, az olajat és a sót. Robotgép segítségével kezdjük el keverni. Ezt követi a vanília aroma és a cukrok. Végül adagoljuk hozzá a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet és, ha tészta igényli öntsük hozzá a tejet.

Egy gáztepsit (34*38 cm) béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tészta felét. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt süssük készre. Ezt ismételjük meg még egyszer.

A málnát a cukorral tegyük egy kisebb edénybe és kezdjük el melegíteni, majd forraljuk kb 5 percig, ezután tegyük félre.

Az egyik tésztalapon egyenletesen oszlassuk el a lekvárt. Erre tegyük rá a málnát, majd helyezzük rá a másik lapot.

A tésztát szurkáljuk meg és öntsük rá a málna levét. Tegyük egy órára a hűtőbe, hogy a sütemény kissé megdermedjen, összeálljon.

A tetejére készítsük el a ganache-t. Ehhez forraljuk fel a tejszínt és öntsük rá a kockákra darabolt csokira, lassan kevergessük addig, amíg homogén szószt nem kapunk. Ezt öntsük rá a hűtött sütemény tetejére, majd szórjuk meg a liofilizált málnával. Tegyük vissza a hűtőbe. A legjobb, ha egy éjszakát pihentetjük, de 2-3 óra múlva már tálalható.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kajszis-malnas-csokoladekocka/