Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk és félretesszük. A sárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal simára keverjük. Belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a levét is. Fokozatosan beleforgatjuk az előzőleg átszitált lisztet és a sütőport, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojáshabot. Hozzáadjuk a kakaóport (csak keveset, hogy ne legyen keserű), végül belekeverjük a morzsolt levendulavirágot is – szárított verziót használva.
A masszát papírkapszlikkal bélelt muffin formákba adagoljuk. Minden formába 1–1,5 darab ringló szilvát helyezünk. A muffinokat előmelegített, 175 fokos sütőben sütjük kb. 30–35 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsültek-e.
Ez az adag körülbelül 12 nagyobb muffinhoz elegendő.
