Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaóbabos, tökmagos gluténmentes muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 bögre hajdinaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre datolyacukor
  • 0,5 bögre tökmag
  • 0,5 bögre kakaóbab
  • 0,5 teáskanál kardamom
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • 0,5 teáskanál őrölt gyömbér (por)
  • 0,25 bögre napraforgó olaj
  • víz

Elkészítése

A bögre 2,5 dl-es.

Keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot egy tálban, majd keverd hozzá az olajat és annyi vizet, hogy lágy muffintésztát kapj. Ez kb 1,5 csésze víz. Add hozzá a tökmagot és a kakóbabot. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. Mindig leírom: a muffinkészítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.

Adagold a tésztát a muffin formába – amit előtte papírral bélelj ki vagy ki is vajazhatod, lisztezheted.

Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaobabos-tokmagos-glutenmentes-muffin/