Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 0,5 dl olaj

Töltelék

  • 60 g margarin (olvasztott)
  • 100 g cukor
  • 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezután hagyjuk felfutni.

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót (esetleg még egy kevés reszelt citromhéjat), a tojást, az olajat és a felfuttatott élesztőt.

Jól összegyúrjuk a tésztát, majd hagyjuk 1 órán át kelni.

Kicsivel kisebb, mint ujjnyi vastagságra kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel (én elfeleztem a tésztát, mert különben elég nagy lett volna).

Feltekerjük, majd 1 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-csiga-21/