Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós csiga keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A világos tésztához

  • 140 g finomliszt
  • 85 g vaj
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 45 g porcukor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

A világos tésztához a lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészből tésztát gyúrunk.

Ha kész, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

Közben a barna részhez megolvasztjuk a vajat (én mikrohullámú sütőben tettem ezt). Hozzáadjuk a kakaóport és porcukrot, majd az egészet alaposan összekeverjük.

A sütőt bekapcsoljuk melegedni, alsó-felső sütésen 180 fokra.

A pihentetési idő letelte után a tésztát lisztezett felületen kb 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a kakaós masszát, majd a tésztát a rövidebbik végétől kezdve feltekerjük. Egy éles késsel kis szeleteket vágunk belőle.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd betoljuk az előmelegített sütőbe.

Kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészültek, a tepsin hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-csiga-keksz/