Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós-fahéjas szedres sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 150 ml víz
  • 150 ml tej
  • 50 dkg szeder

Szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

A lisztbe belekeverjük a kakaóport, őrölt fahéjat, a sütőport és a sót.

A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kikeverjük, majd a tojásokat is hozzákeverjük. Végül a vizet is hozzá öntjük és jó alaposan az egészet összedolgozzuk, keverjük. A kevert liszthez a tojásos-cukros masszát és a tejet váltakozva, apránként hozzáadjuk. Az egészet jól összekeverjük, hogy egy kissé folyós tésztamasszát kapjunk.

Közben a szedret jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy evőkanál liszttel összeforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (20*36 cm) öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejére rárakosgatjuk a szeder szemeket.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 percig sütjük (tűpróba).

Ha megsült és kihűlt a tészta, egyforma kockákra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-fahejas-szedres-sutemeny/