Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós fonott kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 600 g liszt (+a deszka lisztezéséhez)
  • 3 tojás sárgája + a fehérje a kenéshez
  • 4 dl tej
  • 50 g élesztő
  • 60 g cukor
  • 2 ek olaj

A töltelékez:

  • 250 g puha vaj
  • 200 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 púpos ek holland kakaópor


Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl tejben egy-egy evőkanál cukorral és liszttel elkeverve felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, tejjel, a tojássárgájával, és az olajjal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és robotgéppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától.

Lisztezett deszkára borítjuk, 6 egyforma nagyságú cipót készítünk belőle, és konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük őket. Közben robotgéppel összekeverjük a töltelék hozzávalóit.

A cipókat egyenként kb. 30×25 cm-es téglalappá nyújtjuk, lisztezzük, nehogy leragadjon. Mindegyiket megkenjük a kakaós krémmel. A megkent lapokból hosszú hengert formázunk, majd hármat-hármat a megszokott módon összefonunk. A kalácsok két végét az ujjunkkal összenyomjuk, hogy ne válljon szét.

Közepes nagyságú tepsibe tesszük és újabb 40 percig kelesztjük, letakarva. Utána megkenjük a tojásfehérjével és 170 fokos sütőben, 35-40 percig sütjük. Tűpróba!

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-fonott-kalacs/