Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós – gesztenyés kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finoliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • só
  • 2 kanál olaj
  • 3 db tojásfehérje (habbá verve )
  • 1,5 dl tej

Krém

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 25 dkg gesztenyepüré
Kakaós – gesztenyés kalács

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk( cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt), dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Ha megkelt négy egyenlő részre osztjuk a tésztát. Fele vajat és cukrot kikeverjük a kakaóval, a másik felét pedig a gesztenyével.

Egyenlő részre kinyújtjuk a tésztákat. Kettőt a kakaós, kettőt pedig a gesztenyés krémmel töltjük meg, majd feltekerjük. Egy gesztenyéset és egy kakaósat összefonunk. Megkenjük a tojások sárgájával és megsütjük 200 fokon. Sütés közben kétszer megkenjük a kalácsokat cukros vízzel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kakaos-gesztenyes-kalacs/